По Той Бік Екрану


Виїжджаєш на перехрестя у реальній машині. Відкинувся у сидінні, наче на прийомі у психолога. Праворуч від справжнього друга, який кермує Твоє життя. Смалиш цигарку, кутаєшся її димом від холоду. Спілкуєтесь псевдостерео. Монологами. Виправдовуєте усвідомлене.
А мокрий асфальт ковзає вогниками.
Вголос помічаєш простір і дивуєшся незліченній кількості пікселів. Вчергове квокчеш мудро й виважено, ніби витягуєш волокна із перелатаної душі. Дивишся вправо... Там, за склом, час повзе старезним маревом, а за ним - вантажівка, що насувається на ваше авто...
Фари наближаються. Притягують. Світять в очі саме Тобі. Ще не встиг розкаятись. Навколо - колір душі. Кимось спеціально створеної, Тобою зношеної. І Голос:
- Ти сповідався у цьому житті?
- Так. Кожного дня і ночі. В усьому здіяному та бажаному. Кожному зустрічному. Відверто й щиро...
- У храмі?
- Так. У соціальній мережі.
Там клонувався. Знову вигадував себе щоразу під різними ніками, дієсловив чужими істинами у статусах, прагнув відкрити усі сторінки...
Бачиш погляд людини, загрузлої гігабайтами? Думку рухає мишкою, говорить пальцями. Відверто й щиро. Про те, чого не відає. Не бачить. Не знатиме. Усе розповість Тобі.
І згадуєш зморшки навколо очей матері. Мереживо вій коханої. Туман парфумів і запахів. Смак того, що неможливо редагувати, виправити. Усе, що навіть тепер не можна виміряти, хоча Ти кожної миті гойдав терези...
Теоретично блог можна вести навіть з Того Світу. Сидячи По Той Бік Екрану. Хоча Тут уже все записано.

Коментарі

  1. Схоже, автор прагне розібратися, який Екран реальніший, який Екран менше обманює, менш ілюзорний?.. Небезпеки нема допоки помічаєш різницю. Добре, що є речі, які допомагають нам її помічати, поки не опинився Там, де вже неважливо, скільки в тебе було цих екранів.
    Внутрішній об"єм майстерно відображено в зовнішній структурі письма цього твору - схованій за натяками, питаннями та багатоцитатністю. Респект Автору!

    ВідповістиВидалити
  2. в мене одне питання..
    яке життя більш справжнє?
    де люди відвертіші?
    анонімність думок - великий плюс для того, щоб висповідатись. та чи приносить це повне заспокоєння душі?

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації