Почути


Пам'ятаєш, колись Ти, трирічний, чомусь залишив іграшки і вирішив подивитися, що там трапилось у вітальні, звідки лунав щасливий сміх Твоїх батьків?
Вони разом сиділи на дивані і
раптом замовкли, коли Ти забіг. Батьки багатозначно перезирнулися і мати, дивлячись тобі прямо в очі, промовила:
- Кого з нас ти більше любиш?
Ого! Що ж, сам винен! Тепер доведеться розпрощатися з іграшками, а дитяча кімната стане лише світлиною з минулого, яке час від часу турбуватиме спогадами про безтурботне.
Розвернувшись на 180 градусів, Ти вирішуєш знову утекти до солдатиків та кубиків і раптом усвідомлюєш, що не можеш зрушити з місця, доки не даси відповідь. Ти злякано повертаєш голову у бік двох людей на дивані... Вони теж бояться. І Твої губи, ніби окремо від усього іншого тіла, самовільно, починають рухатись:
- Я... люблю... Вас... усіх...
І враз механізми керування тілом повертаються. Ти зриваєшся бігти геть з вітальні, але встигаєш помітити, що це була правильна відповідь. Батьки - пишаються. І знову сміються.
Влітаєш до своєї кімнати, на бігу вимикаєш світло і ховаєшся під ковдрою. І там, у темряві, тамуючи гупання свого крихітного серця, знову й знову прокручуєш ситуацію. Події. Слова. Які вимовив, не роздумуючи.
...Згодом Ти навчився мислити і діяти суспільною необхідністю. Усередині - справжній, зовні - такий, як більшість. Слухаючи знайомі обличчя, усвідомлюєш, що ти розумніший, мудріший. Усвідомлюєш, як більшість. І вже не чуєш того голосу з дитинства, який сказав, що любить усіх.

Коментарі

  1. правдиво і щиро... КРУТЕ і крапка. =)

    ВідповістиВидалити
  2. Спікулюючи на дитячій відкритості, батьки закривають їм серце. На жаль...Правдиво... відверто написав. Дякую.

    ВідповістиВидалити
  3. Всі ми носимо маски, котрі приховують нашу істинну сутнішть. Шкода, але саме страх осудження чи простого неприйняття змушує нас ховатись в своєму внутрішньому світі

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації