Шлях


Добро не в повних кишенях чи лімузинах, не за кордоном, а в людях, які нас оточують. Вони розмовляють з Тобою кожного дня, печуть Тобі хліб, оберігають Твоє життя, діляться радістю і допомагають пережити сумні часи. Вони навіть можуть мати повні кишені, їздити у лімузинах і мешкати за кордоном... Вони - такі ж, як Ти. Адже Добро може народитись навіть з Нічого.
І спочатку було Добро. Інакше б не виникли ні повітря, ні вогонь, ні земля, ні вода. Не з'явилась би Людина. І не постало б Зло, - бо інакше б не було справедливості. Добро вбралось у гарні наміри, моральні принципи і підперезалось суспільною угодою. А Зло схопилось за тесаки і вогнепальну зброю.
- Так нехай переможе самий сильний! - вигукнуло Воно і провело межу. З тих пір тільки перебуваючи на ній, можна зрозуміти різницю.
Добро відійшло убік, підняло руки долонями перед себе і підставило праву щоку,.. але на Нього ніхто вже не звертав уваги. Добро лагідно усміхнулось і вигадало розщеплення атома...
І ось ми вже сидимо в окопах, дивимося одне на одного у біноклі, спілкуємось друкованим текстом, вимірюємо себе та інших цифрами, слухаємось лише плоті.
Не зрозумівши людини - не усвідомиш себе, не відкривши очі - не побачиш сонця, не сказавши слова - не знайдеш розуміння. Не зробивши - не пізнаєш собі ціну, не почувши - не знатимеш, куди рухатись...
А тепер вставай і продовжуй йти...

Коментарі

  1. Від першого і до останнього слова - !
    "спілкуємось друкованим текстом"/"вставай і продовжуй йти".
    неймовірні слова.
    очевидні речі, але про них говорять рідко
    (кажуть банально.. а я от перестаю вірити, що таке існує)
    Д я к у ю .

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні публікації